Recepció de collites

Tres collites, tres seccions

La cooperativa Cellers Domenys dóna un servei complet a tots els seus socis i sòcies posant a disposició les instal·lacions perquè hi portin la collita. L’agricultura de l’entorn de Cellers Domenys (al Baix Penedès, a La Conca de Barberà i a l’Alt Camp) ha propiciat que l’entitat compti amb tres importants seccions adreçades exclusivament als pagesos: el celler, l’almàssera i la secció per a la recepció de fruits secs i cereals.

Olor a vinya

El celler cooperatiu resta impacient tot l’any esperant el temps de la verema. Els pagesos socis de Cellers Domenys s’apleguen durant la temporada amb els tractors carregats de raïm al celler per descarregar-hi les collites. El raïm es recull a la cooperativa en el seu punt òptim de maduresa.

Ràpidament, per evitar l’oxidació del fruit, es premsa per a l’obtenció del most. Macabeu, Parellada, Xarel·lo, Chardonnay, Garnatxa, Ull de Llebre, Carinyena, Merlot, Syrah, Cabernet Sauvignon... varietats blanques i negres que els pagesos fan arribar a l’entitat per elaborar vins i caves amb Denominació d’Origen. A les instal·lacions de la cooperativa els mostos es tracten i fermenten amb un rigorós control en fred.

Arbequines: or líquid

Les almàsseres de Cellers Domenys processen les collites dels agricultors de Cellers Domenys. La cooperativa rep diàriament les olives, majoritàriament de la intensa i afruitada varietat d’oliva arbequina.

A les almàsseres, que reben aproximadament un milió de quilos anual, les olives es transformen en l’oli d’oliva verge extra amb Denominació d’Origen Siurana. Aquesta certificació de qualitat dels olis produïts es deu a la principal varietat d’oliva recollida: l'arbequina.

Segar i batre

Els fruits secs de setembre i octubre (ametlles, avellanes...) i els cereals d’estiu (blat, ordi...) s’entren també a les instal·lacions de la cooperativa. La recepció de remolcs carregats de cereals es realitza a l’entitat perquè siguin comercialitzats. Les produccions dels agricultors es venen a terceres empreses mitjançant els diferents contactes que té l’entitat.