Denominació d'origen

Tres Denominacions d’Origen vinícoles, en una única cooperativa

Denominació d’Origen Penedès

Prestigi i reconeixement. Tradició i herència. Selecció i criança. Un denominador comú: origen Penedès. Una situació geogràfica privilegiada, un entorn natural incomparable, una terra de qualitat, hectàrees de vinya que als ulls meravellen. Participar de la Denominació d’Origen Penedès atorga prestigi a la cooperativa per la qualitat dels productes que certifica.

Els vins de Cellers Domenys neixen i maduren abraçats per desenes de factors que els aporten una gran personalitat. La marca: Nat 1917. Vins elegants, frescos, aromàtics, afruitats, fins, equilibrats... Característiques que s’impregnen amb el temps: verema acurada, fermentació aromàtica, criança tradicional.

Les qualitats aromàtiques i els excel·lents atributs dels vins Nat 1917 són fruit d’una elaboració cuidada i experimentada. Factors que sumats al caliu de la tradició i a l’enginy tecnològic aplicat en el món del vi fan d’aquest producte un referent que distingeix amb orgull la Denominació d’Origen Penedès.

Més: www.dopenedes.cat

Denominació d’Origen Conca de Barberà

Amb la integració de diversos cellers cooperatius de La Conca de Barberà a Cellers Domenys, la cooperativa treballa amb força i il·lusió, des de 2011, els vins d’aquesta insòlita i única terra sota la marca Comanglora. La DO Conca de Barberà, entitat reguladora de la producció a la comarca, és una entitat emprenedora i formada per un equip jove, que vol marcar un estil propi i un caràcter a l’hora d’elaborar els productes vinícoles.

La DO Conca de Barberà, emparada pel Consell Regulador ubicat a Montblanc (capital de la comarca), compta amb unes 6.000 ha de vinya i una producció mitjana de 250.000 hl de vi. Les funcions del Consell Regulador són: controlar la producció, l’elaboració i la comercialització del vi, amb l’objectiu de garantir als consumidors una procedència geogràfica assegurada i la qualitat garantida dels vins.

Aquesta DO destaca per acollir una varietat autòctona de la Conca de Barberà: el Trepat. Un raïm que proporciona uns vins lleugers, afruitats i molt característics (de color rosa gerd, nets i lluminosos). El Trepat permet elaborar des de vins rosats, fins a vins base per a caves amb molta personalitat. Els pagesos socis de Cellers Domenys treballen per a la preservació d’aquesta varietat, ja que dota a la cooperativa, i a la DO, d’un caràcter únic i exclusiu.

Més: www.doconcadebarbera.com

Denominació d’Origen Catalunya

Un segell més per certificar la qualitat dels vins que neixen a la cooperativa: la Denominació d’Origen Catalunya. Hectàrees i hectàrees de vinya per a l’elaboració de productes locals d’una qualitat suprema. Les vinyes dels socis de Cellers Domenys compten amb varietats autòctones i amb varietats foranes adaptades perfectament al sòl i clima mediterranis.

La Denominació d’Origen Catalunya és la garantia per a la producció de vins amb unes notables qualitats organolèptiques. Les varietats recomanades per aquest organisme són de les més esteses al Penedès, tant si es tracta de varietats blanques com de varietats negres.

Entre les varietats de raïm blanc destaquen el Xarel·lo, el Macabeu i la Parellada. Fruits eminentment catalans per a la producció de vins joves Capvespre, molt afruitats al paladar. Especial menció mereix també la varietat Chardonnay, aromàtica i amb un característic bouquet. I la Garnatxa blanca, varietat amb molt de cos.

Les varietats de raïm negre recomanades, tradicionals i autòctones catalanes, són l’Ull de Llebre i la Garnatxa negra: intenses i amb força extracte sec. L’aroma és franc, equilibrat i de gust prolongat. Permeten l’elaboració de vins negres i de rosats joves. D’entre les varietats foranes destaquen el Merlot i el Cabernet Sauvignon. Proporcionen vins de color intens i amb molt de cos, de post gust prolongat i rodons en boca.

Més: www.do-catalunya.com