L'elaboració de l'oli

Un procés productiu de qualitat per garantir un oli excel·lent

Els olis produïts per Cellers Domenys, emmarcats dins la DO Siurana, són productes 100% realitzats amb oliva arbequina. Elaborats mitjançant un procés de producció tradicional, i premsats en fred, destaquen per les seves qualitats organolèptiques.

Els socis de Cellers Domenys porten les seves collites al molí just després que les olives hagin estat collides de l’arbre. La producció es trasllada fins a les instal·lacions de CEOLPE, a Llorenç del Penedès, o al molí ubicat a La Bisbal del Penedès.

A partir d’aquest moment, s’inicia el procés de mòlta de les olives. La premsa realitza aquesta tasca en fred, a fi de garantir i preservar tots els atributs de l’oli pel que fa a aroma, sabor i paladar. Les màquines centrífugues d’oli s’encarreguen tot seguit de separar els sòlids (residus com l’os) dels líquids: l’oli i l’aigua.

I, mitjançant processos de decantació, s’aconsegueix separar totalment l’oli de l’aigua i les humitats. Finalment, aquest producte és analitzat per determinar-ne els atributs i característiques principals.

En fases posteriors, un cop es té emmagatzemat el producte ja elaborat, Cellers Domenys s’encarrega d’embotellar l’oli en diferents formats, a fi de comercialitzar-lo a través de diferents canals de distribució.