Localització i entorn

Un marc natural incomparable

Les vinyes dels pagesos socis de Cellers Domenys neixen a mig camí de la costa i del prelitoral català i s’estenen fins a les comarques d’interior del Camp de Tarragona. Indrets que des de fa segles han estat treballats per extreure’n els millors fruits de la terra.

Al Penedès, són abraçades per la Serra del Montmell i ubicades a escassos quilòmetres del Mediterrani, on reposen en un clima de temperatures suaus. Al bell-mig dels terrenys més planers de la depressió prelitoral del Penedès, aquestes terres poc profundes, de textura franca, són ideals per al conreu de la vinya.

A La Conca de Barberà, ens donen la benvinguda uns paratges vinícoles de bellesa singular: amb relleus irregulars i forts contrastos de color. Vinyes que s’estenen a mig camí de les Serres del Tallat i de Queralt. Terres compactes i profundes, de textura franc-argilosa. El seu clima és mediterrani-continental, d’hiverns freds i estius càlids.

I a l'Alt Camp, a mig camí entre la càlida costa i l'interior, a cavall de la Serra del Montmell i el Massís de Bonastre, les parades de vinya prenen formes peculiars a l'esquerra del Riu Gaià. Vinyes mediterrànies, plantades en terres poc profundes, en un terrer característic del prelitoral català i acompanyades per un clima de temperatures suaus.