L'elaboració del vi

Elaboració pròpia de vi

Silenci aromàtic. Penombra mística. Repòs tradicional. El procés d’elaboració del vi és màgic. Els vins joves són frescos i afruitats. Els vins de criança envelleixen en silenci amb la complicitat dels anys.

El procés d’elaboració del vi negre

A partir de les millors varietats negres de raïm s’obtenen els vins negres. Fermentats entre 8 i 12 dies a temperatures de 26ºC a 29ºC, el sucre del most es transforma en alcohol etílic i anhídrid carbònic. Les pells del raïm, presents durant el procés de fermentació aporten el color, l’aroma i els matisos dels vins negres.

El procés d’elaboració del vi blanc

Els vins blancs són fruit de les varietats blanques de raïm. Per a l’obtenció del most, després de veremar es premsen els grans amb cura i delicadesa. La fermentació d’aquest vi dura prop de tres setmanes en les quals la temperatura no supera els 17ºC. Per a l’obtenció de vins blancs suaus, lleugers i de gran finor, la fermentació es realitza sense les pells del raïm.

El procés d’elaboració del vi rosat

La fermentació dels vins rosats dura aproximadament tres setmanes. La temperatura és molt important en l’elaboració dels rosats, ja que d’aquesta depèn l’elaboració d’uns vins aromàtics i nets. Aquest vi, a mig camí entre els blancs i els negres, passa només un dia en contacte amb les pells del raïm i és herència de les millors varietats seleccionades de raïm blanc i de raïm negre.