La Consellera d’Agricultura visita Cellers Domenys per conèixer el seu projecte cooperatiu intercomarcal

  • La Hble. Teresa Jordà Roura es va interessar per descobrir “de primera mà la força del cooperativisme i l’expertesa vitivinícola d’una Cooperativa centenària que avui abraça 7 àrees productives i 5 DOP’s”

Sant Jaume dels Domenys, 16 de novembre de 2018
Aquest dijous 15 de novembre, Cellers Domenys -una de les cooperatives més grans i sòlides del territori fruit de la unió de set cooperatives catalanes- va rebre la visita de la Hble. Teresa Jordà Roura, Consellera del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació.
La Consellera, en nom de la Conselleria d'Agricultura de la Generalitat de Catalunya, es va interessar pel desenvolupament del projecte cooperatiu de Cellers Domenys, com un exponent de projecte intercomarcal comú referent al sud de Catalunya, així com per les seves estratègies de futur. El motiu d’aquesta trobada era “veure de primera mà la força del cooperativisme i l’expertesa vitivinícola d’una Cooperativa centenària que avui abraça 7 àrees productives i 5 DOP’s”, afirmava Jordà.

Juntament amb la Consellera, també van participar en la jornada el Sr. Carmel Mòdol i Bresolí, Director General d’Alimentació, Qualitat i Indústries Agroalimentàries; el Sr. Joan Godia i Tresànchez, Subdirector General d’Alimentació, Qualitat i Indústries

Agroalimentàries; el Sr. Salvador Puig i Rodríguez, Director de l’Institut Català de la Vinya (INCAVI); el Sr. Àngel Xifré i Arroyo, Director dels Serveis Territorials del DARP a Tarragona; la Sra. Alba Balcells i Barril, Cap de Relacions Institucionals; i la Junta Rectora de Cellers Domenys encapçalda pel Sr. Lluís Urgell i Montserrat i el Sr. Lluís Roig i Rovira, president i gerent de Cellers Domenys, respectivament.

La trobada va començar a mig matí a Sant Jaume dels Domenys amb la rebuda a la Consellera i als diversos directors. A continuació, se’ls va fer passar a la Sala d’actes de Cellers Domenys per donar-los a conèixer la Cooperativa: origens, identitat, productes, projectes de futur… 

Tot seguit, la Sra. Jordà va signar el Llibre d’honor de la Cooperativa per continuar amb una visita guiada per les diferents instal·lacions de Cellers Domenys a Sant Jaume dels Domenys: les oficines, la secció de crèdit, el Celler vitivinícola, el Laboratori enològic i, finalment, l’agrobotiga. La jornada va cloure amb un dinar de germanor entre tots els assistents a la trobada.

Sobre Cellers Domenys
Cooperació, participació, innovació, responsabilitat social… Des de 1917, aquests i molts d’altres són el conjunt de valors que mouen a Cellers Domenys a treballar per construir una entitat compromesa amb les persones i el territori.

Avui, Cellers Domenys és una de les cooperatives més grans i sòlides del territori, fruit de la unió de 7 cooperatives catalanes dels municipis de Sant Jaume dels Domenys, Banyeres del Penedès, la Bisbal del Penedès, Rocafort de Queralt, Blancafort, Rodonyà i Pira. Un model de fusió i un saber fer que han convertit a Cellers Domenys

en una de les cooperatives vitivinícoles referents del sud de Catalunya.

En total, suma més de 500 socis, gestiona unes 2.500 hectàrees i té el reconeixement de 4 denominacions d’origen vitivinícoles: Cava, Penedès, Conca de Barberà i Catalunya; a més de l’oleícola DO Siurana, a través de la cooperativa de segon grau Ceolpe. La seva àmplia producció inclou diverses marques de vins, caves i olis.

← Tornar al llistat